Tärinäterapia: Värisevät alustat ja foam rollerit

Tärinä terapiamuotona on antiikin kreikkalaisten keksimä. Sitä käytettiin edistämään sotilaiden haavojen parantumista. Painonpudotukseen ja lihasten kasvun edistämiseen sitä hyödynnettiin ensimmäisissä moderneissa kuntosaleissa 1800-luvulla. 1960-luvulla venäläiset käyttivät tärinää kosmonauttiensa luutiheyden lisäämiseen ja nopeuttaakseen olympiaurheilijoidensa palautumista. Tämän jälkeen tärinän suosio kasvoi myös tavallisen kansan keskuudessa. Värinälevyjä, joissa henkilö makaa tai seisoo värähtelevällä alustalla joko paikallaan tai suorittamassa erilaisia harjoitteita, löytyi kuntosaleilta ja kodeista ympäri maailman. Viime vuosina tärinä on tehnyt paluuta fitnessmaailmassa ja uusia laitteitakin on saapunut markkinoille.

Miksi tärinä?

Mekaaninen, ulkopuolelta tuleva tärinä pakottaa lihakset supistumaan ja rentoutumaan normaalia liikkumista nopeampaan tahtiin. Tämä parantaa verenkiertoa ja lisää esimerkiksi luun terveyttä edistävien hormonien toimintaa. Tärinäterapialla on useita tutkittuja hyötyjä ja se on myös lupaava vaihtoehto henkilöille, joilla on liikuntarajoitteita.

Tutkimuksen mukaan tärinäterapia

Tärisevät tuotteet

Tärinäterapian nostaessa suosiotaan ei ole ihme, että sen teho on yhdistetty kehonhuollon suosikkivälineeseen putkirullaan eli foam rolleriin. Se onkin jo osoittautunut tehokkaammaksi kuin tavallinen foam roller ainakin kivunlievityksessä sekä nivelten ja takareisien liikkuvuuden parantamisessa.

Tärisevä putkirulla toimii samoilla harjoitteilla kuin perinteinen ja laitteesta riippuen tärinän voimakkuutta pystytään säätämään haluttuun taajuuteen. Tämä tehostaa rullailua lisäämällä siihen iskevän elementin, joka kiihdyttää verenkiertoa ja parantaa aineenvaihduntaa lihaksissa ja kalvoissa. Toinen uudehko innovaatio tärinäterapiamarkkinoilla on värisevä hierontapallo. Se on erinomainen paikalliseen, triggeripisteiden tehokkaaseen käsittelyyn sekä avaamaan paikkoja, joihin on vaikea käsin ulottua.

Bodypioneer tarjoaa myös Vibrashape värinälaudan, jossa yhdistyy tärinäterapia sekä ihana infrapunan lämpö.

Ale!

169,90 127,43 sis. alv 24%

6 varastossa

Ale!

99,90 74,93 sis. alv 24%

2 varastossa

Ale!

149,00 111,75 sis. alv 24%

1 varastossa

Subscribe

Get the latest in wellness innovation.