Punainen valo ja valoterapia

Led-valoterapia

Lähes jokainen tietää auringonvalon vaikuttavan ainakin D-vitamiinin tuotantoon ja moni on hoitanut kaamosmasennustakin kirkasvalolampulla. Ihminen on tunnistanut valon parantavan vaikutuksen jo tuhansia vuosia. Esimerkkejä löytyy useista sivilisaatioista ympäri maailmaa ja myös länsimaisen lääketieteen isä Hippokrates suositteli auringonottoa parantamaan sairauksia. 1800-luvun lopulla valoterapiaa käytettiin menestyksekkäästi tuberkuloosin hoidossa, minkä jälkeen ensimmäiset keinotekoiset valohoitolamput kehitettiin.

Led-valoterapiassa pystytään hyödyntämään valon tiettyjä aallonpituuksia, joilla on tutkitusti terapeuttisia vaikutuksia elimistöön. Valo läpäisee ihon ja lisää muun muassa solujen energiansaantia, jonka kautta kollageeninkin tuotanto tehostuu. Led-valoterapialla pystytään esimerkiksi lievittämään tulehdustiloja, parantamaan aineenvaihduntaa ja vaikuttamaan palautumiseen.

Punainen valo

Bodypioneer -laitteiden kollageenilamppu hyödyntää led-valoterapian punaista valoa, aallonpituudeltaan 620nm, joka vaikuttaa nimenomaan ihokudoksen proteiinien tuotantoon. Sillä saadaan siis iho luonnollisesti tuottamaan lisää kollageenia. Tämä edesauttaa kimmoisampaa ihoa, vähentää ryppyjä ja ehkäisee jopa selluliittia.

Punaisen valon on tutkittu auttavan mm.

Mitä on kollageeni?

Kolmasosa elimistön proteiinista on kollageenia. Sitä löytyy pääosin ihosta, luista ja sidekudoksista. Kollageeni tekee ihosta kimmoisan, auttaa haavojen paranemisessa ja pitää yllä vahvaa rustoa nivelissä. Sen säiemäinen rakenne muodostaa lujan suojan myös sisäelinten ympärille.

Kun ihminen vanhenee, kollageenin tuotanto vähenee. Tämä näkyy ihossa ryppyinä ja veltostumisena, sekä tuntuu nivelissä kipuna kun jänteet ja luut eivät pääse liikkumaan kitkattomasti. Punaisen valon avulla voidaan aktivoida kollageenin tuotantoa, mikä takia led valoterapialla voidaan vaikuttaa sen vähenemiseen liittyviin seurauksiin.

Led -valoterapia ei tuota haitallista säteilyä eikä lämpöä, ja se toimii parhaiten paljaalle iholle.

Subscribe

Get the latest in wellness innovation.