Treenaaminen alipaineessa

Suuri osa harjoittelulaitteistamme hyödyntää alipainetta, mikä herättää usein ihmetystä. Mitä paineen tuntu treenatessa oikein tekee ja miksi se kannattaa ottaa osaksi harjoittelua?

Lymfakierto

Lymfakierto toimii haitallisten aineiden poistajana sekä ehkäisee infektioiden muodostumista kehossa. Lymfanestekierto pitää myös huolta elimistön nestetasapainosta: mikäli lymfanestekierto on häiriintynyt, ei se jaksa kuljettaa nesteitä pois kehosta aiheuttaen turvotusta eli nestekertymiä elimistöön. Vaihtelevan ja kohdistetun paineen avulla voidaan tehostaa lymfakiertoa kehossa, tehostaen lymfaattisen järjestelmän toimintaa.
Verenkierto

Verenkiertojärjestelmä suojaa kehoa, toimii kuljetusjärjestelmänä kuona-aineiden poistumiselle sekä varmistaa kudosten ravinnonsaannin. Veri kantaa happea työskenteleville lihaksille ja auttaa lihaksia toimimaan tehokkaammin. Paineen avulla voidaan lisätä lihasten hapensaantia, näin ollen tehostaen suorituskykyä.

Painonpudotus

Verenkierto on heikompaa alueilla, joihin rasvalla on tapana kertyä. Naisilla, sekä monilla miehillä keskivartalon alueet ovat ongelmallisia ja rasvanpoltto niiltä osin hankalaa. Tutkimusten mukaan vaalean rasvan palamista voidaan edistää tehostamalla verenkiertoa ruskean rasvan osalta, tästä syystä alipaineen avulla harjoittelun teho voidaan kohdistaa rasvavarastoihin ongelma-alueilla.
Lihasaktivointi

Alipaineen säätelyn avulla voidaan tehostaa harjoittelun intensiteettiä sekä kiinnittää huomiota lihasten aktivointiin harjoittelun aikana. Monipuolinen harjoittelu on avain suorituskyvyn maksimointiin, tästä syystä laitteissamme on jopa 18 eri harjoitusohjelmaa joiden avulla voidaan tehostavaa lihasten työskentelyä muun muassa hyödyntämällä alipainetta.

Palautuminen

Veren- sekä lymfakierron tehostuminen kehossa auttaa lihaksia palautumaan, sillä lihakset saavat enemmän happea ja epäpuhtaudet pääsevät poistumaan kehosta. Moni urheilija hyödyntää painetta niin palautumiseen kuin suoritusta ennakoivaan kehon olotilan keventämiseen.

Iho ja kauneus

Selluliittia syntyy, kun rasvasolut muodostavat niin sanottuja kimppuja, joiden ympärille muodostuu sidekudosta. Nämä rasvasolut painavat veri- ja lymfa suonia häiriten siten aineenvaihduntaa ja solujen hapensaantia. Selluliitti on pieniin pusseihin jumiin jäänyttä rasvaa, jonka lisäksi kudoksesta voidaan löytää rasvan lisäksi nestekertymiä ja kuona-aineita. Selluliittia voidaan ennaltaehkäistä ja vähentää syömällä terveellisesti, liikkumalla enemmän sekä aktivoimalla lymfajärjestelmää esimerkiksi alipaineen avulla.

Subscribe

Get the latest in wellness innovation.