Infrapuna ja sen terveyshyödyt

Infrapuna raivaa tietään vuoden 2019 kuumimmaksi fitness-trendiksi. Infrapuna auttaa lihaskivuissa, kiihdyttää verenkiertoa, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja lievittää stressiä.

Infrapuna lihaskivun hoidossa

Infrapunan säteet lävistävät kehon kudoksia jopa 4-7cm syvyyteen asti. Lämpö lievittää kipua pehmittäen kudoksia ja rentouttaen lihaksia. Tämän lisäksi se lisää verenkiertoa lihaksissa, kuljettaen niille happea ja ravintoaineita, jotka auttavat kehoa paranemaan nopeammin.

Infrapunan esteettiset hyödyt

Infrapunan säteiden ansiosta lisääntynyt verenkierto kiihdyttää ihosolujen uudistumista. Jatkuvan käytön tuloksena iho tuntuu pehmeämmältä ja kiinteämmältä. Erittyvän hien alhainen pH-arvo taistelee bakteereja vastaan ihon pinnalla, puhdistaen ihoa infrapunalle altistumisen seurauksena.

Infrapuna ja painonpudotus

Kun keho altistuu infrapunan lämmölle, se pyrkii viilentämään itsensä erittämällä hikeä. Hikoilua varten kehon täytyy työskennellä entistä tehokkaammin: lämmönsäätelyn tuloksena syke nousee, mikä lisää verenkiertoa, joka puolestaan aktivoi hikirauhaset tuottamaan nestettä viilentääkseen ihon pinnan.

Infrapunaa mielen hyvinvoinnille

Infrapuna lisää tutkitusti hyvänolon hormoneja kehossa, kuten dopamiinia, serotoniinia ja noradrenaliinia. Esimerkiksi alhainen serotoniinipitoisuus voi aiheuttaa ahdistuneisuutta, unihäiriöitä, masentuneisuutta ja ruuansulatusongelmia, joihin infrapunahoito voi tuoda avun. Pohjoismaissa talvikausi on kylmä, pimeä ja pitkä, mistä selviytyäksemme meidän on hyvä hyödyntää valoterapiaa ja muita keinotekoisia lämmön lähteitä.

Jos haluat todeta infrapunan hyödyt itse, suosittelemme tutustumaan innovatiivisiin fitness  -laitteisiimme, jotka tarjoavat ultimaattisen infrapunakokemuksen yhdistettynä 30 minuutin tehotreeniin.

Subscribe

Get the latest in wellness innovation.